Τούρκοι φοιτητές θα παρακολουθήσουν στη Ρωσία μαθήματα πυρηνικής μηχανικής


Απρίλιος 6, 2014.

Άγκυρα.

Περισσότεροι από  τέσσερις  χιλιάδες φοιτητές έκαναν αίτηση για τις 100 θέσεις στην παρακολούθηση μαθημάτων πυρηνικής μηχανικής στη Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου- Akkuyu της Τουρκίας, το Σάββατο.


Μετά την αποφοίτηση, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εργασθούν στην πρώτη μονάδα παραγωγής ενέργειας της Τουρκίας στο Ακούγιου, όπου ρωσική εταιρεία έχει αναλάβει τη δημιουργία της.

Η Τουρκία έχει, ήδη, στείλει 190 φοιτητές σε ρωσικά πανεπιστήμια για εκπαίδευση στην πυρηνική φυσική από το 2011.

Ως μέρος της διακυβερνητικής συμφωνίας, περίπου 600 Τούρκοι φοιτητές θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν μαθήματα πυρηνικής τεχνολογίας στη Ρωσία και κατόπιν θα εργασθούν στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Ακούγιου, τουλάχιστον επί 13 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Η ρωσική εταιρεία ενέργειας Rosatom υπέγραψε συμφωνία το 2011 για την κατασκευή και λειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού- τετραπλού αντιδραστήρα- στην επαρχία της Μερσίνας, στις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας, με σκοπό να λειτουργήσει πλήρως με την επέτειο των 100 ετών της τουρκικής δημοκρατίας το 2023, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr