Η Υπερδνειστερία καλεί πάλι τη Ρωσία για αναγνώριση της ανεξαρτησίας της


Απρίλιος 16, 2014.

Το ανώτατο συμβούλιο της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία.


«Το Ανώτατο Συμβούλιο της Υπερδνειστερίας, οι σύμβουλοι και οι βουλευτές της περιοχής, οι δημόσιες οργανώσεις και όλοι όσοι εκφράζουν τις προσδοκίες των πολυεθνικών λαών της περιοχής και με βάση τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων του 1991, 1995,2006, ως ιστορικό πολιτικό υπόβαθρο, και τα ισχύοντα διεθνή νομικά πρότυπα, καθώς και στις αρχές των ίσων δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ανθρώπου και του πολίτη, ζητούμε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να λάβει απόφαση σχετικά με την αναγνώριση της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας [Приднестровской  Молдавской Республики] ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος», αναφέρει η δήλωση.

Αντιδρώντας σε αυτήν την έκκληση, ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Γιούριε Λιάνκε δήλωσε ότι «η έκκληση αυτή είναι παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Μολδαβίας και παραβίαση των αρχών της περιοχής της Υπερδνειστερίας», σημειώνει το δημοσίευμα.

 --



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr