Οι Αλβανοί στις ΗΠΑ κατά της ένταξης του Μαυροβουνίου στο NATO



Απρίλιος 9, 2014.

Ποντγκόριτσα.

Οι διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των Αλβανών στο Μαυροβούνιο, ξύπνησαν το ενδιαφέρον της αλβανικής διασποράς στις ΗΠΑ και προσπαθούν να λάβουν μέτρα για την υποστήριξή τους.


Έτσι, η αλβανική ένωση στις ΗΠΑ διοργάνωσε διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς στην Ουάσιγκτον.
Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι  η εμπόδιση στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο NATO.

«Ο Τζουκάνοβιτς παίζει ένα διπλό παιχνίδι. Από τη μία πλευρά, δημιουργεί φιλίες με τους πολιτικούς ηγέτες στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, ενώ συνεχίζει στην πίεση των Αλβανών στην περιοχή», δήλωσαν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας.

Ο Πάσκο Γκιοκάι εκπρόσωπος του σωματείου «Malësia e madhe» είπε ότι «στόχος της οργάνωσης είναι οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες μειονότητες στα Βαλκάνια».

Ο ίδιος έθεσε ως παράδειγμα τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου «οι οποίοι έχουν δικαιώματα περισσότερα από ό, τι τα άλλα έθνη στην περιοχή».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr