Ουκρανία- Σλάβιανσκ: Μάχες εν εξελίξει, 12 νεκροί, 38 τραυματίες


«Πολιτοφυλακή: Σκοτώθηκαν 11 των δυνάμεων ασφαλείας στη Σλάβιανσκ την Τετάρτη», γράφει το δημοσίευμα

Μάιος15, 2014.

Ο γραμματέας Τύπου του «Δήμου του Λαού της Σλάβιανσκ», Στέλλα Χοροσέβα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στην πόλη την Τετάρτη, σκοτώθηκαν 11 στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ τη τοπική πολιτοφυλακή έχασε έναν μαχητή, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας.


«Όσον αφορά την τελευταία ημέρα, έως τις 19:00, σκοτώθηκαν 11 αντίπαλοι και άλλοι 34 τραυματίσθηκαν. Από την πολιτοφυλακή σκοτώθηκε ένας», είπε η εκπρόσωπος.

Στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου 2014, έγινε μια αλλαγή της κυβέρνησης,- σημειώνει το δημοσίευμα- με σημεία ενός πραξικοπήματος. Η Βερχόβνα Ράντα εξεδίωξε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, άλλαξε εσπευσμένα το Σύνταγμα και όρισε εκλογές τις 25 Μαΐου.

Οι ουκρανικές αρχές από τις 15 Απριλίου ξεκίνησαν μια ειδική επιχείρηση με τη συμμετοχή του στρατού στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου υπήρχε τάση ομοσπονδοποίησης.

Η Μόσχα, επέκρινε την απόφαση των ουκρανικών αρχών για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών και χαρακτήρισε την κατάσταση ως ‘επικίνδυνη εξέλιξη’, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr