Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Οδησσός: 38 νεκροί και 50 τραυματίες


Μάιος 2, 2014.

Λόγω πυρκαγιάς, η οποία κάλυψε το δεύτερο και τέταρτο όροφο του κτηρίου που στεγάζονται συνδικαλιστικές ενώσεις, θανατώθηκαν 38 άτομα και τραυματίσθηκαν άλλα 50, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, μεταξύ αυτών είναι και 10 φύλακες.

Το κτήριο είχαν μπει δεκάδες αυτονομιστές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σήμερα στην Οδησσό οι οποίοι μάχονταν με ομάδα ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για παρεμπόδιση  Ρώσου εκπροσώπου στη Σλάβιανσκ


Μάιος 2, 2014.

Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Λούκιν, δεν κατάφερε να πάει στην πόλη Σλάβιανσκ για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ, όπως αναφέρει η Gazeta.ru.

Το αίτημα είχε γίνει από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ακτιβιστές του «Δεξιού Τομέα» εμποδίζουν τον Λούκιν που βρίσκεται στο Ντονέτσκ να μεταβεί στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Μεντβέντεφ: Οι αξιωματούχοι στο Κίεβο να έρθουν στα συγκαλά τους , να σταματήσουν να σκοτώνουν ανθρώπους

Μάιος 2, 2014.


Μόσχα.
«Οι αρχές στο Κίεβο θα πρέπει να έρθουν στα συγκαλά τους και να σταματήσουν να σκοτώνουν τους πολίτες τους, γιατί αλλιώς η μοίρα της Ουκρανίας, μπορεί να γίνει αρκετά τραγική», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίμτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Ria Novosti.

“Η χρήση βίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, είναι ένα σημάδι της αδυναμίας των ουκρανικών αρχών. Αντί να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αρχίσουν έναν κανονικό διάλογο με όλους τους φορείς της κρίσης, ξεκίνησαν αυτήν την εγκληματική πράξη», πρόσθεσε.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr