Συρία: Οι Ισλαμιστές άνοιξαν σήραγγα 860 μέτρων και ανατίναξαν στρατιωτική βάση


Μάιος 15, 2014.βίντεο.

Οι ισλαμιστές αντάρτες πυροδότησαν εκρηκτικά την Τετάρτη,  που τοποθετήθηκαν μέσα σε μια σήραγγα, κάτω από στρατιωτική βάση του στρατού της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματισθούν δεκάδες, ανέφερε το  Βρετανικό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στην βάση «Wadi Deif». Το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έδειξε μια τεράστια έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να εκσφενδονιστούν σε δεκάδες μέτρα διάφορα συντρίμμια.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, είπε ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των νεκρών από επίθεση, αλλά ότι «δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν».

Το «Ισλαμικό Μέτωπο»- που είναι συνασπισμός ισλαμικών ομάδων ανταρτών- υποστήριξε την επίθεση με δήλωση του.

«Οι ήρωες του Ισλαμικού Μετώπου, σε συντονισμό με την ταξιαρχία Φουργκάν, ανατίναξαν τη βάση ‘Ουαντί Ντέιφ’, αφού έσκαψαν μια σήραγγα 860 μέτρων και τη γέμισαν με εκρηκτικά 60 τόνων», ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 30 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση, με τοποθέτηση εκρηκτικών σε σήραγγα σε ένα σημείο ελέγχου στην ίδια επαρχία, σημειώνει το λιβανικό ‘Σταρ’.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δημοσίευσε ότι τη σήραγγα οι ισλαμιστές την έσκαψαν σε περίπου 50 ημέρες.



--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr