Οι ΗΠΑ ‘έσπασαν’ συμφωνία δισεκατομμυρίων του Ισραήλ


Μάιος 15, 2014.

Η επέμβαση των ΗΠΑ στο ισραηλινό κράτος, είχε ως αποτέλεσμα να ‘σπάσει’ μια συμφωνία με την Πολωνία, για την προμήθεια νέων τύπων όπλων και η ζημιά εκτιμάται στα 13 δις αμερικανικά δολάρια.


Κάτω από την πίεση του Λευκού Οίκου, η Ιερουσαλήμ, αναγκάστηκε να ματαιώσει την προμήθεια προς τη Βαρσοβία, ενός σύγχρονου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας  το «David's Sling» [Σφενδόνη του Δαβίδ], το οποίο αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Rafael  με τη συνεργασία της Raytheon  των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την ισραηλινή  ιστοσελίδα ‘ynet.co. il’ ως αποζημίωση, οι Ισραηλινοί,  θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εμπορική συναλλαγή για την προμήθεια όπλων, που πρόκειται να συναφθεί μεταξύ ΗΠΑ και Πολωνίας.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος, ανέφερε- υπό τον όρο της ανωνυμίας- ότι «οι Αμερικανοί πρέπει να πληρώσουν. Οι Πολωνοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τη ματαίωση αυτή».

Το ισραηλινό σύστημα «David's Sling» έχει σχεδιασθεί για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, μεσαίου βεληνεκούς, απόστασης από 40 έως 300 χιλιόμετρα.

Το σύστημα είναι, επίσης, ικανό να καταστρέψει εχθρικά αεροσκάφη στον αέρα.
Το «David's Sling» μαζί με το «Iron Dome» και το «Homa» [ ‘Arrow-2’] είναι τα  τρία επίπεδα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr