Λωρίδα της Γάζας: Η Ισλαμική Τζιχάντ ετοιμάζει πυραύλους για το Ισραήλ


Μάιος 16, 2014.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης άσκησης, η ηγεσία της πολιτοφυλακής του Ιράν παρουσίασε μια σειρά από όπλα που προετοιμάζονται για πόλεμο με το Ισραήλ.
«Θα γίνει εκπαίδευση και προετοιμασία για την αντιμετώπιση της ισραηλινής κατοχής», είχε αναφέρει  η τηλεόραση του Λιβάνου ‘Ελ Μαγιαντίν’.


Σύμφωνα με αναφορά της τηλεόρασης, η ταξιαρχία « Τζιχάντ αλ Κούντς» παρουσίασε πυραύλους σε οχήματα 4Χ4. Η Μαγιαντίν παρουσίασε, επίσης, συστήματα πυροβόλων, όλμων, αντιαεροπορικών όπλων και μακρύκανων όπλων για ελεύθερους σκοπευτές , κατά την άσκηση Τζιχάντ.

Η άσκηση που ονομάσθηκε «Σπάζοντας τη σιωπή» πραγματοποιήθηκε σε μια απροσδιόριστη θέση από την κυβέρνηση της Χαμάς στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πλάνα έδειξαν μαχητές Τζιχάντ με στρατιωτικές στολές με εκτοξευτές ρουκετών σε αποθήκες και οχήματα κρυμμένα σε οπωρώνες.

Το στοιχείο που προξένησε την προσοχή των μυστικών υπηρεσιών ήταν ότι η « Τζιχάντ αλ Κούντς» είχε όπλα που δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν στο παρελθόν. Αυτά ήταν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι  «Grad» καθώς εκτοξευτές πυραύλων, όπως ανέφερε τη τηλεόραση Μαγιαντίν, η οποία δημοσιεύθηκε από το “Middle East Media Research Institute που εκδίδεται στη Ουάσιγκτον.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr