Η Ρωσία προγραμμάτισε μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση την ημέρα των εκλογών στην Ουκρανία


Μάιος 15, 2014.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί  από τις 21 έως τις 26 Μαΐου στην περιοχή Βορονέζ η άσκηση Авиадартс-2014" – Αβιάνταρτς 2014.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι επιχειρησιακές και τακτικές δυνάμεις της αεροπορίας, με κύριο βάρος τις αεροπορικές στρατιωτικές μεταφορές.


Το ουκρανικό δημοσίευμα της ‘ukrinform’, αναφέρει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις την ημέρα των εκλογών στην Ουκρανία, που έχουν προγραμματισθεί για τις 25 Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνει αποφάσεις που δεν είναι ευνοϊκές για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, όπως σημειώνει.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον προσωρινό υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι  Ντεσίτσα:

«Η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, όπως αντιλαμβάνεσθε, λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι ευνοϊκές για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε σήμερα η διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων την ημέρα των εκλογών της 25ης Μαΐου, στην Ουκρανία», είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ζητήσαμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει την πρακτική της πρόκλησης της αστάθειας, να αποσύρει αμέσως τις μονάδες των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά σύνορα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες της Γενεύης».

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά την περίοδο από 21 έως και 25 Μαΐου, στις περιοχές Λίπεσκ, Βορονέζ και Ρίαζαν (Липецк, Воронеж και Рязань) θα διεξαχθεί η μεγάλη κλίμακας αεροπορική άσκηση «Αβιάνταρτς 2014».

Πολλά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης θα γίνει «χρήση πυραύλων, βομβών και άλλων οπλικών συστημάτων σε υποτιθέμενους επίγειους στόχους καθώς και καταπολέμηση και υπέρβαση του συστήματος αεράμυνας του υποτιθέμενου εχθρού».

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr