Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε το αεροδρόμιο της πόλης


Μάιος 28, 2014.

Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ έχει αποκλεισθεί από ελεύθερους σκοπευτές. Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου ελέγχεται από τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουρά της Ουκρανίας και δεν επιτρέπουν  να πλησιάσουν οι παραστρατιωτικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το ουκρανικό ‘Βέστι’.


Στους δρόμους του Ντονέτσκ επικρατεί μια εύθραυστη ηρεμία την Τετάρτη μετά τη μεγάλη μάχη κατά την οποία το Κίεβο εξαπέλυσε πλήρη στρατιωτική δύναμη εναντίον των αγωνιστών μετά από δύο εβδομάδες συγκράτησης τους. 
Τα νεκροτομεία γέμισαν με σωρούς των ένοπλων ανταρτών. Σε κάποιους έλειπαν τα κάτω άκρα, που δηλώνει έχει μαζική βομβιστική επίθεση εναντίον τους.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες αντάρτες τη Δευτέρα και την Τρίτη στην επίθεση κατάληψης του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, το οποίο έλεγχαν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές.

Οι αρχές του Ντονέτσκ λένε ότι έχασαν στη μάχη πάνω από 50 άνδρες και υπήρξαν δεκάδες τραυματίες, καθώς ένα φορτηγό τους μάζεψε από το πεδίο της μάχης. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν είχε ζημιές στην επιχείρηση.

 Από το πρωί αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας βομβάρδισε το αεροδρόμιο και έγινε ρίψη δεκάδων αλεξιπτωτιστών προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο.

Στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο ακούγονται αραιοί πυροβολισμοί. Οι δημοτικές αρχές καλούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα στην ζώνη του αεροδρομίου και να μην πλησιάζουν στα παράθυρα των σπιτιών τους.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr