«Έλληνες και Τούρκοι ενώθηκαν για την ισλαμοφοβική επίθεση στην Ελλάδα»


Η Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης καταδίκασε την επίθεση σε ένα τζαμί, που άγνωστοι τοποθέτησαν το κεφάλι ενός γουρουνιού έξω από αυτό.

 Μάιος 17, 2014.

Έλληνες και Τούρκοι ενωμένοι έχουν καταδικάσει την ισλαμοφοβική επίθεση την περασμένη Κυριακή, σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, στην Αλεξανδρούπολη, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν το κεφάλι ενός γουρουνιού στην είσοδο του τζαμιού όπου συχνάζουν μουσουλμάνοι.

Ο Νικόλαος Κόζαρης, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, κατήγγειλε την επίθεση λέγοντας ότι μουσουλμάνοι και χριστιανοί πρέπει να ζουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλον.

Η Μητρόπολη καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την ως ‘ενορχηστρωμένη επίθεση προκειμένου να προσβάλει τους μουσουλμάνους στην περιοχή’.

Ο Σελίμ Χασάνογλου, ο κάτοχος του τζαμιού, είπε ότι αναμένει την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες το δυνατόν συντομότερο και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr