Έκθεση του ΟΑΣΕ διαψεύδει το Κίεβο


 ...για την τραγωδία στην Οδησσό

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ (α) με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν


Μάιος 7, 2014.

Μετά τα γεγονότα του εμπρησμού του κτηρίου της Ένωσης των Συνδικάτων στην Οδησσό, οι παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ, ανακοίνωσαν τα συμπεράσματά  τους , τα οποία σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, διαφέρουν δραματικά από τις πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές.

Η έκθεση της αποστολής  λέει ότι η πυρκαγιά στο κτήριο εκδηλώθηκε πρώτα στο δεύτερο όροφο του κτηρίου, που σημαίνει ότι η φωτιά δεν παρουσιάστηκε στη στέγη  και κατέβηκε προς τα κάτω, αναφέρει συγκεκριμένα το ‘Πρώτο Κανάλι’ της Ρωσίας.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Σεργκέι Τσεμπόταρ, είχε δηλώσει ότι οι υποστηρικτές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πέταξαν ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό, το οποίο είχε πέσει μέσα στο κτήριο.

Τα στοιχεία του ΟΑΣΕ που αναδεικνύονται από φωτογραφίες, αναφέρουν ότι μαχητές του «Δεξιού Τομέα» είχαν εισβάλει στο κτήριο των Συνδικάτων, μετά από τους ανθρώπους που πήγαν για να προφυλαχθούν στο εσωτερικό του.

Ο  Ελβετός επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ),  Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ - Didier Burkhalter, συναντήθηκε με το Ρώσο πρόεδρο, με τον οποίο συζήτησαν προτάσεις για τη μείωση των εντάσεων στην Ουκρανία.

Επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συζητήσουν για έναν αναλυτικό «οδικό χάρτη» για την επίλυση της κρίσης και τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα μέρη της σύγκρουσης πρέπει να έχουν την ευκαιρία για διάλογο.

«Γνωρίζω ότι έχεις ιδέες και προτάσεις για το πώς να βγούμε από την κρίση. Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και τους τρόπους για την επίλυσή της», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ, Didier Burkhalter, όπως σημειώνει το «Μπλίτζ».

--





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr