Ουκρανία- Δεξιός Τομέας: Η Κριμαία θα επιστρέψει με ανταρτοπόλεμο...


Μάιος 18, 2014.

Ο Ντμίτρι Γιάρος,  αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», ο οποίος είναι ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία της Ουκρανίας,  στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης στο κρατικό κανάλι, πρότεινε τρόπο για την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία και εξήγησε λεπτομερώς πως μπορεί να γίνει.


«Θα πρέπει να οργανώσουμε έναν ανταρτοπόλεμο στην Κριμαία, να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο και να αποσταθεροποιήσουμε την κατάσταση εκεί, επειδή η Κριμαία, ήταν και θα είναι ουκρανική. Σε αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε ο ηγέτης του «Δεξιού Τομέα».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στα ανατολικά της χώρας, ο Γιάρος είπε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των «αντιτρομοκρατικών ενεργειών» με την απομάκρυνση των λεγόμενων ηγετών της αντίστασης. «Οι μετωπικές συγκρούσεις πρέπει να γίνουν σε αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή των αυτονομιστών, στα ανατολικά», εξήγησε.

Επεσήμανε ακόμη, ότι  δεν πρέπει να επιτραπεί η ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας, γιατί θα καταστραφεί το ουκρανικό κράτος.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr