Σε ειδικό καθεστώς θέλουν τη ρωσική γλώσσα οι Ουκρανοί


Η φωτογραφία του δημοσιεύματος από την ru. Wikipedia.org

Μάιος 17, 2014.

«Η ουκρανική κυβέρνηση θα παράσχει ένα ειδικό καθεστώς για τη ρωσική γλώσσα καθώς και για τις γλώσσες των εθνικών μειονοτήτων». 


Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της στρογγυλής τραπέζης της ουκρανικής εθνότητας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αρσένιι Γιάτσενιουκ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ουκρανικού πρακτορείο UNN.

Η ρωσική «Ανεξάρτητη Εφημερίδα»- «Независимая газета»,  αναφερόμενη στο θέμα αυτό σημειώνει  τις δηλώσεις του Γιάτσενιουκ :

 « Στο πλαίσιο των συνταγματικών τροποποιήσεων, πιστεύουμε ότι η παροχή ενός ειδικού καθεστώτος  για τη ρωσική γλώσσα και τις μειονοτικές γλώσσες θα δώσει την ευκαιρία της ανάπτυξής τους μέσα σε μια ενιαία πολιτική κατάσταση».

Το σχόλιο στην εφημερίδα είναι ότι ο Γιάτσενιουκ  δεν είναι σαφής.

«Ηχηρή έκφραση» – «ειδικό καθεστώς». Και εννοεί τη ρωσική γλώσσα η οποία πάντα ήταν ένα αναπόσπαστο μέρος των πολιτών της Ουκρανίας και αυτό αποτελεί προσπάθεια διόρθωσης μιας κατάστασης; αναφέρει η εφημερίδα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr