Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία


Ομάδα  αυτονομιστών, ρωσικής καταγωγής, κρατούν ένα διασωθέντα Ουκρανό πιλότο ελικοπτέρου για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Σλάβιανσκ- (Παρασκευή 2 Μαΐου 2014- τηλεοπτικό κανάλι ‘Ρωσία 24’)

Μάιος 2, 2014.

Το Συμβούλιο Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να ανταποκριθεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή για την Ουκρανία, μετά το αίτημα της Ρωσίας που ζήτησε δημόσια συνεδρίαση για την κλιμακούμενη κρίση στη χώρα της Μαύρης Θάλασσας.

Η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη έγραψε ότι η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση και το γραφείο του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι η 13η συνεδρίαση θα γίνει  το μεσημέρι της 2ας Μαΐου στις 16:00 Gmt.

Οι εντάσεις είναι υψηλό κίνδυνο μετά την κατάρριψη δύο ελικοπτέρων της Ουκρανίας, από τις φιλο-ρωσικές δυνάμεις την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία ξεκίνησε την πρώτη μεγάλη επίθεση εναντίον των ανταρτών στα ανατολικά , από την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου.

Η προοπτική για κάθε δράση του Συμβουλίου είναι εξαιρετικά απίθανη, καθώς η Ρωσία κατέχει το δικαίωμα του βέτο, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για υποστήριξη προς τους  αυτονομιστές που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια σε 10 πόλεις των ανατολικών επαρχιών και φοβάται το ενδεχόμενο εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr