Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά για την Ουκρανία


Μάιος 30, 2014.

Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά την κατάσταση στην Ουκρανία, μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα αυτή που έγιναν στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου.


«Ο Πούτιν εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για τις ενέργειες από τις αρχές του Κιέβου που συνεχίζουν τη δράση τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ουκρανική διοίκηση θα σταματήσει τη χρήση βίας κατά των αμάχων και θα προβεί σε άμεσο διάλογο με τους εκπροσώπους της περιοχής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν και την κατάσταση που υπάρχει στη Συρία. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία.

«Οι δύο αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν το απαράδεκτο των ριζοσπαστικών ομάδων, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα, των οποίων η εξουδετέρωση είναι απαραίτητη», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr