Τσεχία: Επιδρομές αστυνομίας σε τζαμιά στην Πράγα


 Μάιος 4, 2014.

Περίπου  τριακόσιοι μουσουλμάνοι στην Τσεχική Δημοκρατία διαμαρτυρήθηκαν κατά των επιθέσεων της αστυνομίας σε τζαμιά την περασμένη εβδομάδα.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα οι επιδρομές της αστυνομίας  έγιναν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σε τζαμιά της Πράγας, όπου συνελήφθησαν 20 μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένου ενός εκδότη βιβλίου που είχε μεταφρασθεί στη τσεχική γλώσσα.

Ο εκδότης κατηγορείται για προώθηση ρητορικής μίσους από το βιβλίο  που αναφέρονταν στο ριζοσπαστισμό και στη «μοναδικότητα του Αλλάχ στις θρησκείες» και αντιμετωπίζει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των μουσουλμάνων της Τσεχίας, Μούνεμπ αλ Ραβί, χαρακτήρισε ως ‘απαράδεκτη’ την ενέργεια της τσεχικής αστυνομίας.

Ο ίδιος εξέφρασε τους φόβους του για την υπόσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δημοκρατίας της Τσεχίας, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ‘κίνδυνο’ μετά από αυτές τις επιδρομές.

«Έχουμε προειδοποιήσει για την άνοδο του εξτρεμισμού και του αντι-μουσουλμανισμού και τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν κύμα Ισλαμοφοβίας», είπε.

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Τσεχία εκτιμάται μεταξύ 15 και 20 χιλιάδων. Το Ισλάμ έχει αναγνωρισθεί ως επίσημη θρησκεία στη χώρα από το 2004.




‘Μουσουλμανικός Κόσμος’



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr