Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Η Λουγκάνσκ προσέφυγε στον ΟΗΕ για την αναγνώριση της ως κράτος


Μάιος 19, 2014.

«Η δημοκρατική συνέλευση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ κάνει έκκληση σε Σας να αναγνωρίσετε την ανεξαρτησία της χώρα μας», ήταν το αίτημα του λαού του Λουγκάνσκ προς το Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν.


Η έκκληση για αναγνώριση της Δημοκρατίας και της απόσχισης της από το ουκρανικό κράτος έγινε στις 19 Μαΐου 2014, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της νεότευκτης δημοκρατίας.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Λουγκάνσκ, προτίθεται να δημιουργήσει σχέσεις με άλλα κράτη στη βάση της ισότητας, της ειρήνης, της καλής γειτονίας και με όλες τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας», σημειώνουν οι συντάκτες  της προσφυγής, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τα γενικώς αποδεκτά διεθνή πρότυπα των δικαιωμάτων των λαών στην αυτοδιάθεση, πρέπει να αποτελέσουν  τη βάση των πολιτικών αποφάσεων και κάθε κράτος έχει την υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμα αυτό».

«Επί αρκετούς μήνες η Ουκρανία βιώνει μια σειρά από καταστροφικά γεγονότα που οδήγησαν στην κοινωνικο-οικονομική κατάρρευση της, στον εμφύλιο πόλεμο και στην απόσχιση. Στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης συμβαίνουν βάρβαρες δολοφονίες, καταστολές και διώξεις ανθρώπων για πολιτικούς λόγους. Μας αφαίρεσαν το δικαίωμά μας να μιλάμε τη γλώσσα μας, τα ρωσικά και μπορείτε να λάβετε ακριβείς πληροφορίες  για το τι ακριβώς συμβαίνει», αναφέρει η δήλωση.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι στην πρώην περιοχή Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, έγινε προσπάθεια αποκατάστασης των δημοκρατικών διαδικασιών, της ειρήνης και  της ενότητας στη χώρα, «αλλά η κυβέρνηση δεν μας ακούει, και αντί για διάλογο έστειλε παραστρατιωτικές οργανώσεις για να εξαπολύσουν έναν πραγματικό εμφύλιο πόλεμο».

«Η δημοκρατική Συνέλευση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ, κάνει έκκληση σε Εσάς για την αναγνώριση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σύμφωνα με το τοπικό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr