Ουκρανία: Στο Χάρκοβ ετοιμάζονται για δημοψήφισμα για αυτοδιάθεση


Μάιος 18, 2014.

Στην πόλη Χάρκοβ, οι υποστηρικτές της ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση της περιοχής.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού lenta που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο UNN,  η απόφαση αυτή ελήφθη στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, την Κυριακή 18 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε από το μέλος του συντονιστικού συμβουλίου της νοτιοανατολικής περιοχής, Γιούρι Απουχτίν.

«Στο Χάρκοβ θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής μετά από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Είμαστε αποφασισμένοι να μην λάβουμε μέρος- σε καμία περίπτωση, στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας. Στην περιοχή δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο Απουχτίν.

Το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση πραγματοποιήθηκε στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ στις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από το 90 τοις εκατό των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας των περιοχών από την Ουκρανία.

Στο Χάρκοβ, είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία στις 11 Μαΐου,  διότι σύμφωνα με τον Απουχτίν, οι τοπικοί ακτιβιστές δεν ήταν έτοιμοι για το δημοψήφισμα, ούτε υπήρχε εκλογικό υλικό ή ιδεολογικός στόχος.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr