Σλάβιανσκ: Οι κάτοικοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη



Μάιος 27, 2014.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την 27η Μαΐου 2014, ο ηγέτης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της  πόλης Σλάβιανσκ, Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ, πρότεινε προς τους κατοίκους, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα από τις επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, να εγκαταλείψουν όλοι την πόλη.


Σύμφωνα με τον ηγέτη της πολιτοφυλακής, αυτή είναι η απάντησή του στα αιτήματα των κατοίκων της Σλάβιανσκ σχετικά με την τραγική κατάσταση.

«Μας δίνεται η ευκαιρία να μεταβούμε στην περιοχή Σβιάτογκορσκ, στην περιοχή Μπρουσίνο, στη Ρωσία, στην Κριμαία», δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, αναφέρει το τοπικό δημοσίευμα.


Σημειώνεται ότι χθες έγινε συνάντηση στην κεντρική πλατεία της πόλης Σλάβιανσκ, όπου μίλησε ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σλάβιανσκ, Ανατόλι Χμελέβοϊ για τα τρέχοντα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον Χμελέβοϊ, η πρώτη ομάδα των παιδιών έχουν σταλεί σε ασφαλή περιοχή, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στα προάστια και σε αυτό θα τις βοηθήσουν οι αρχές.

Συνέστησε στους κατοίκους όταν βομβαρδίζουν οι Ουκρανικές δυνάμεις να κατεβαίνουν στα υπόγειά τους.

Οι κάτοικοι έδειξαν απροθυμία να εγκαταλείψουν την πόλη.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr