Το NATO αρνήθηκε συμμετοχή ρωσικού ναυτικού σε άσκηση στη Βαλτική




Μάιος 28, 2014.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία αρνήθηκε στα ρωσικά πολεμικά πλοία, να συμμετάσχουν στη διεθνή άσκηση ‘Baltops 2014’, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βαλτική Θάλασσα, τον Ιούνιο.


Σχετικές πληροφορίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής του γραφείου του NATO στη Μόσχα, Robert Psel, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα του « mk.ry».

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση τον Psel,  η συμμετοχή της Ρωσίας στη άσκηση θεωρείται «ακατάλληλη και απαράδεκτη». Υπενθύμισε ότι τον περασμένο μήνα η Συμμαχία ανακοίνωσε στην αναστολή της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των πολιτικών που επιδιώκει  μεταξύ του Κρεμλίνου και της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση «Baltops 2014» [ από την αγγλική ‘Baltic Operations’] διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαλτική από το 1972. Από το 1993, συμμετείχαν και ρωσικά πολεμικά σκάφη.

Άρνηση και από το Ισραήλ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυόμισι μήνες οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν σε ρωσικά πολεμικά πλοία να αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της Χάιφα.

Όπως αναφέρθηκε τότε από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωση, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν συστάσεων από την ισραηλινή αντικατασκοπεία,  η οποία έπεισε την ηγεσία της χώρας ότι η επίσκεψη του ρωσικού ναυτικού στοχεύει στην κατασκοπεία, σημειώνει πηγή του Ισραήλ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr