Πρώην αξιωματούχος NATO: Δυνάμεις Ρωσίας και Συμμαχίας να πάνε στην Ουκρανία


«Πρώην επικεφαλής της επιτροπής του NATO προτείνει την καθιέρωση στην Ουκρανία συμμαχικών και ρωσικών δυνάμεων», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Μάιος 30, 2014.

Η κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να ρυθμισθεί μόνο με την εισαγωγή εκεί, μια κοινής Νατο-ρωσικής δύναμης – Stabilization Force, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, Γερμανός στρατηγός ε.α. Harald Kujat.


Ο πρώην αξιωματούχος πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να κατευνάσει την νοτιο ανατολική Ουκρανία, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες είναι ανεπιτυχείς και αν η Ρωσία έλεγχε κάποτε τους πολιτοφύλακες, τώρα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματική επιρροή σε αυτούς, όπως αναφέρει η ρωσική Βίζγκλιαντ, επικαλούμενη την Deutsche Welle.

Ωστόσο, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι η δυνατότητα προσέλκυσης διεθνούς δύναμης για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν συζητείται.

Πριν από αυτό, υπενθυμίζεται – σημειώνει η ρωσική εφημερίδα- ο δήμαρχος του λαού της Σλάβιανσκ, ο Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ είχε προβεί σε έκκληση προς το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας την παρέμβαση στην περιοχή ειρηνευτικής δύναμης για την προστασία του λαού από την Εθνική Φρουρά και το «Δεξιό Τομέα».

Επίσης, ο διορισθείς από την Βερχόβνα Ράντα, αναπληρωτής πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, είχε προτείνει ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να εισέλθουν στην Ανατολική Ουκρανία.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr