To FBI θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να καπνίζουν μαριχουάνα


«Ο επικεφαλής του FBI δήλωσε ότι είναι πιθανή η άρση της απαγόρευσης της χρήσης μαριχουάνας στους εργαζόμενους», γράφει το δημοσίευμα


Μάιος 21, 2014.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών- FBI,  των ΗΠΑ, θα επανεξετάσει σύντομα τον κανόνα που απαγορεύει στην πρόσληψη υπαλλήλων που έχουν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα.


Αυτό αναφέρει η  “The Wall Street Journal”, επικαλούμενη το διευθυντή της Υπηρεσίας, James Komi.

Το Κογκρέσο ενέκρινε την πρόσληψη για φέτος, 2000 ατόμων, ενόψει του προγραμματισμού της Υπηρεσίας να οργανώσει το τμήμα που ειδικεύεται στο έγκλημα στο κυβερνοχώρο, μία καταπολέμηση που  βρίσκεται σήμερα σε προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον Komi,  κατά την πρόσληψη των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, το FBI βρέθηκε αντιμέτωπο με το γεγονός ότι οι περισσότεροι ειδικευμένοι προγραμματιστές και οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά μαριχουάνα.

«Πρέπει να προσλάβουμε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων για να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και πολλοί από αυτούς- εξειδικευμένοι γνώστες- ισχυρίστηκαν, ότι καπνίζουν μαριχουάνα,  κατά τη διαδικασία της έρευνας», είπε στο ετήσιο συνέδριο της White Collar Crime Institute, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον Komi, οι επικεφαλής του FBI προσπαθούν τώρα να επιλύσουν το ζήτημα. Οι ισχύοντες κανονισμοί απαγορεύουν την πρόσληψη ατόμων που χρησιμοποίησαν μαριχουάνα τα τρία τελευταία χρόνια πριν από την πρόσληψη.


--
Interfax
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr