Εστάλησαν στη Μόσχα 31 φέρετρα Ρώσων από την Ουκρανία


Ιούνιος 2, 2014.

Η φωτορεπόρτερ Μαρία Τουτσένκοβα στο blog της στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Μόσχας»- ‘"Эхо Москвы’,  δημοσίευσε ένα κείμενο με φωτογραφία σχετικά με 31 φέρετρα που εστάλησαν με δύο φορτηγά ψυγεία,  από την Ουκρανία με νεκρούς Ρώσους πολίτες που σκοτώθηκαν στο Ντονέτσκ.


Σύμφωνα με την ίδια, «στο νεκροτομείο ήταν περίπου εκατό διεθνείς δημοσιογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων ήταν το «Κανάλι 1» και η «Ρωσία 24», αλλά κατόπιν, τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια δεν έδειξαν κανένα θέμα από το γεγονός αυτό.

«Κανένα από τα ρωσικά ομοσπονδιακά κανάλια, που επί μήνες έχουν ‘τσιμεντοποιήσει’ την ιδέα για τη ρωσική γενοκτονία στην ανατολική Ουκρανία και την κυριαρχία των Ναζί στα δυτικά της χώρας, δεν ανέφεραν ότι 31 Ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν στο Ντονέτσκ στις 26 Μαΐου.


Στο άρθρο της η δημοσιογράφος με τον τίτλο "Φορτίο 200", αναφέρεται σε ένα θέμα που τα κανάλια αποσιώπησαν

Κανείς δεν εξήγησε τι έκαναν για να χάσουν τη ζωή τους και πως πήγαν στον πόλεμο που διεξάγεται εκεί και κανείς δεν λέει ποιος έστειλε τα φέρετρα με το αυτοκόλλητο επάνω που έγραφε «ДНР» - Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, έγραψε η Τουτσένκοβα.

«Εμείς εκπλαγήκαμε που σκοτώθηκαν στις μάχες στο Ντονέτσκ, Ρώσοι πολίτες», είπε η δημοσιογράφος, η οποία κάνει μια εκτενή αναφορά για το θέμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr