Ουκρανός δισεκατομμυριούχος προτείνει κατασκευή τείχους με τη Ρωσία


Ιούνιος 14, 2014.

Ουκρανός δισεκατομμυριούχος, που διορίσθηκε πρόσφατα κυβερνήτης, παρουσίασε την Παρασκευή ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός τείχους με συρματοπλέγματα μήκους 2.000 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής του.


Πρόκειται για τον  Ιγκόρ Κολομοΐσκι, ο οποίος είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία, με περιουσία που εκτιμάται στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, που ορίστηκε πρόσφατα κυβερνήτης της περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολικά) και πιστεύει ότι αυτό το τείχος είναι αναγκαίο «για την εμπόδιση οποιασδήποτε εισβολής από κράτος που ακολουθεί επιθετική πολιτική έναντι της Ουκρανίας».

«Αυτό το έργο μπορεί να υλοποιηθεί σε έξι μήνες», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Ντνιπροπετρόφσκ, ο Σβιατοσλάβ Ολίνικ προς το Ιντερφαξ της Ουκρανίας.

Το έργο εκτιμάται σε 100 εκατομμύρια δολάρια, θα κατασκευασθεί από ένα ισχυρό μεταλλικό αγκαθωτό φράχτη, κατά μήκος των 1.920 χιλιομέτρων των συνόρων της χώρας με τη Ρωσία, όπως ανέφερε.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr