Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Η Εκκλησία σήμερα υπόκειται σε ‘μετριοπαθείς’ διώξεις


Ιούνιος 23, 2014.
Σκόδρα.
Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας προέβη σε χειροτόνηση του Μητροπολίτη Σκόδρας στο ναό της «Γεννήσεως του Χριστού».

 Στην τελετή αυτή που έγινε στην πρωτεύουσα του Βορρά, παρέστησαν πολλοί πιστοί, οι τοπικές αρχές καθώς και τα μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου. Στην χειροτόνηση πρωτοστάτησε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς με την ευκαιρία της τελετής, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Γιαννουλάτος τόνισε ότι στην πόλη αυτή υπήρξαν πολλές αντιξοότητες με την Ορθόδοξη Εκκλησία κατά την κομμουνιστική περίοδο της Αλβανίας. Τώρα, όμως, όπως επεσήμανε οι αντιδράσεις είναι πιο μετριοπαθείς, δεν παύουν να υπάρχουν αλλά είναι σε ήπια μορφή.
«Ενθυμούμαι την πρώτη φορά που ήρθα σε αυτήν εδώ την πόλη το 1991. Πολλοί νέοι, που βλέπω, δεν είχαν γεννηθεί ακόμη εκείνη την εποχή και οι διώξεις ήταν  έντονες, σήμερα οι διώξεις είναι κρυφές για την πίστη. Δεν υπάρχει επίσημα, αλλά η νομενκλατούρα δεν έχει διορθώσει την πρότερη κατάσταση», είπε ο Αναστάσιος, σύμφωνα με την εφημερίδα Shekulli.
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr