Σκόπια: «Επίσημη σιωπή» για την πρόταση της Βουλγαρίας για Ίλιντεν


Ιούνιος 24, 2014.

Σκόπια.

Η επιστολή του προέδρου της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, που ζητούσε τον κοινό εορτασμό της Ίλιντεν μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, κατά πάσα πιθανότητα εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Φόκους της Βουλγαρίας που επικαλείται την εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’ των Σκοπίων, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε το γραφείο του προέδρου Γκεόργκι Ίβανοφ δεν ανέφερε αν θα σπάσει ο πάγος μεταξύ των δύο χωρών στις 17 Ιουλίου στη Βουλγαρία και στις 2 Αυγούστου στα Σκόπια με την επέτειο της εξέγερσης του Ίλιντεν.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να έρθει στη Σόφια να υπογράψει τη σύμβαση για την περιοχή αν το περιεχόμενο του θα είναι αυτό από την ήδη υπογεγραμμένη δήλωση του 1999 μεταξύ των δύο χωρών.

Ενώ η Βουλγαρία με τη σειρά της είχε απαντήσει ότι θα περιμένει το σχηματισμό της κυβέρνησης των Σκοπίων, ώστε να ληφθεί κυβερνητική απόφαση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, σημειώνει η εφημερίδα.
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr