Η Ουκρανία απορρίπτει το αίτημα για αυτονομία των Ούγγρων στη χώρα



«Οι μόνοι που ωφελούνται από τέτοιες δηλώσεις είναι οι Ρώσοι», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας

Ιούνιος 3, 2014.

Η Ουκρανή υφυπουργός Εξωτερικών, Ναταλία Γκαλιμπαρένκο (φωτό),  απέρριψε τις αξιώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, για αυτονομία στους Ούγγρους που ζουν στη δυτική Ουκρανία, προσθέτοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα υπονόμευε την ενότητα της χώρας.


Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Γκαλιμπαρένκο είπε ότι οι γλώσσες των εθνικών μειονοτήτων στην Ουκρανία, θα καταστούν ίσες με την ουκρανική γλώσσα στο εκπαιδευτικό σύστημα και θα αναγνωρισθούν επίσημα και οι εθνικές ομάδες στη χώρα, ενώ «η πολιτιστική αυτονομία που δημιουργεί (σφυρηλατεί) μια εθνική συνείδηση δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα».

«Είμαστε ένα ενιαίο κράτος και θα πρέπει να ενεργούμε πολύ προσεκτικά στην ιδέα της αυτονομίας», δήλωσε η Γκαλιμπαρένκο.

Αναφερόμενη μάλιστα, στις αξιώσεις του Όρμπαν, η Ουκρανή πολιτικός επεσήμανε ότι «οι εταίροι της Ουκρανίας θα πρέπει να αποφεύγουν  τέτοιες δηλώσεις, καθώς οι μόνοι που ωφελούνται από αυτές είναι οι Ρώσοι».

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr