Ανατ. Ουκρανία: Παρά την κατάπαυση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί


Βομβάρδισαν τον καθεδρικό ναό στη Σλάβιανσκ

Ιούνιος 21, 2014.

«Ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ,  Αλεξάντρ Μποροντάι, δήλωσε ότι η περιοχή βρίσκεται στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής», γράφει το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ.


Ο ίδιος θα τονίσει ότι παρά τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο για προσωρινή κατάπαυση του πυρός οι μάχες συνεχίζονται στην Ντονμπάς.

«Οι δηλώσεις περί ανακωχής, όπως πάντα, έμειναν στα λόγια. Στην πόλη Σλάβιανσκ βομβάρδισαν το πρωί εκκλησία, και οι λεγόμενοι  της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» βρίσκονται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, ούτε ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν δημιουργηθεί», πρόσθεσε ο Μποροντάι.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ δήλωσε ότι η δημοκρατία είναι στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής καταστροφής, αφού τα αντλιοστάσια για την παροχή νερού στην πόλη έχουν καταστραφεί.

«Ζητήσαμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς για την επιδιόρθωσή τους, αλλά συνέχισαν δριμύτερα τα χτυπήματα, σκοτώνοντας δύο επισκευαστές, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν», είπε ο Μποροντάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν δεν αποκατασταθεί η ζημιά, το σύνολο της Ντονμπάς θα μείνει χωρίς πόσιμο νερό.

Εκπρόσωπος από την πολιτοφυλακή στη Σλάβιανσκ διευκρίνισε στο «Interfax» ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη και οι ρίξεις των οβίδων δεν σταματούν.

«Χτυπήσανε τον καθεδρικό ναό ‘Αλεξάντρ Νέφσκι’, το Σάββατο το πρωί, παρά την ανακοίνωση του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για μία εβδομάδα κατάπαυσης», όπως είπε ο πρωθιερέας της τοπικής μητρόπολης Νικολάι Φομένκο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πριν από  περίπου μία εβδομάδα οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον ναό του Αγίου Πνεύματος που είναι στο κέντρο της πόλης. 
Τη νύχτα της 16ης Ιουνίου χτυπήθηκε η εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ. 
Στις 19 Ιουνίου στόχος έγινε ο καθεδρικός ναός της Ανάστασης που χτίστηκε το 18ο αιώνα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr