Ο πρόεδρος της Μολδαβίας απορρίπτει δημοψήφισμα για την ΕΕ


Ιούνιος 12, 2014.

Κισινάου.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι, απέρριψε την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, του Κόμματος των Κομμουνιστών, για τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος, για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης, μεταξύ της Μολδαβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Ukrinform’, «Ο πρόεδρος Νικολάε Τιμόφτι, δεν προτίθεται να εισηγηθεί δημοψήφισμα σχετικά με τη σύνδεση της χώρας με την ΕΕ. 
 Άλλωστε, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, η συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της Μολδαβίας και της ΕΕ είναι θεσπισμένη στο νομικό πλαίσιο των σχέσεων της χώρας μας με τις διεθνείς δομές, όπως είναι η ΕΕ,  και η υπογραφή του εν λόγω εγγράφου,  δεν απαιτεί εθνικό δημοψήφισμα», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Πρόσθεσε ότι  πριν από λίγα χρόνια, η Μολδαβία είχε υπογράψει παρόμοια συμφωνία συνεργασίας με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, η έγκριση της οποίας έγινε βάσει προεδρικής υπογραφής και όχι ενός δημοψηφίσματος.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr