Ρωσία: Πρόταση αρχηγού κόμματος για προστασία των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία


Ιούνιος 16, 2014.

Ο ηγέτης του κόμματος «Ροντίνα», Αλεξέι Τζουράβλεφ, υπέβαλε πρόταση στην κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, να εξετάσει - κεκλεισμένων των θυρών-  το άρθρο 99 του Ομοσπονδιακού Συντάγματος που αναφέρεται στην προστασία των  Ρώσων στο εξωτερικό.


Ο Τζουράβλεφ,  το κόμμα του οποίου είναι μέρος του συνασπισμού της «Ενωμένης Ρωσίας» έχει μεταβεί στην ανατολική Ουκρανία, συνοδεύοντας την ανθρωπιστική βοήθεια και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στην περιοχή.

Στην επιστολή που απέστειλε στη Δούμα, επισημαίνει:

«Είμαι στο έδαφος της Νέας Ρωσίας. Υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος. Αλλά, όχι με την κυριολεκτική έννοια του εμφυλίου πολέμου, αλλά κατά των Ρωσικού Απελευθερωτικού Αγώνα. Εδώ είναι οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, ο ρωσικός λαός, το ρωσικό πνεύμα και πεθαίνουν για το δικαίωμά τους να υπάρχουν. Είναι εδώ και αγωνίζονται ενάντια σε αυτούς που έχουν αυτό-δηλώσει ότι αποτελούν κυβέρνηση. Σε αυτούς που παράνομα ήρθαν στην εξουσία στο Κίεβο και άναψαν τον πόλεμο και προσπαθούν να καταστρέψουν όλους τους Ρώσους στην Ουκρανία».

Θα συνεχίσει:

«Ζητώ από τους συναδέλφους μου στην Κρατική Δούμα να γίνει μια κλειστή συνεδρία της Κεντρικής Δούμας και να εξετάσουμε το θέμα της Νέας Ρωσίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο άρθρο 99 αναφέρεται για την προστασία των συμπατριωτών μας που ζουν στο εξωτερικό και στο δικαίωμα των συμπολιτών μας που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ελπίζω να βοηθήσει η Ρωσική Ομοσπονδία», σημειώνει το δημοσίευμα του Ντονέτσκ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr