Ιράκ: Αναγνωριστικές πτήσεις αμερικανικών F-18


Ιούνιος 19, 2014.

Βαγδάτη.

 Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-18, ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το έδαφος του Ιράκ.


Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» που βρίσκεται, ήδη στον Περσικό Κόλπο.

Όπως αναφέρει  η Fox News επικαλούμενο πηγές από το Πεντάγωνο, κύριος στόχος των πτήσεων είναι να γίνει φανερή η πρόθεση των ΗΠΑ να αναλάβουν αποφασιστική δράση σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ, δεδομένου ότι η Ρωσία και χώρες της Δύσης έχουν μετατοπίσει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή, στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική τηλεόραση ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζητά διάφορες επιλογές όσον αφορά την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομπάμα, δήλωσε ότι μία από τις προτιμώμενες επιλογές είναι να σταλεί περιορισμένος αριθμός στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτό που πιθανόν να έχει, ήδη, γίνει, θα βοηθήσει τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών για την  προετοιμασία της αποστολής στρατευμάτων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr