Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το NATO θα αποσύρει τα Patriot από την ΤουρκίαΙούνιος 23, 2014.

Η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Ολλανδία, έχουν πρόθεση μέχρι τέλους του 2014 να αποσύρουν από την Τουρκία τα πυραυλικά συγκροτήματα «Patriot».


Το θέμα θα αποτελέσει ένα από αυτά που θα συζητηθούν  στη Σύνοδο Κορυφής του NATO που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Νότια Ουαλία.

Η δικαιολόγηση της απόφασης προέρχεται από το γεγονός ότι μετά την απομάκρυνση των χημικών όπλων από τη Συρία, η παρουσία του νατοϊκού συστήματος αεράμυνας στην Τουρκία δεν είναι απαραίτητη.

Στο θέμα αυτό, το ρωσικό «Ίντερφαξ» επικαλούμενο γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι  ο πραγματικός λόγος είναι η έλλειψη ειδικών για τη συντήρηση των στρατιωτικών συγκροτημάτων που ανήκουν στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη των συστημάτων Patriot έγινε στις αρχές του 2013 μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη από τη Συμμαχία το Δεκέμβριο του 2012, λόγω αιτήματος της Τουρκίας από το φόβο αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεων από τη Συρία.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr