Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι γνώριζε για τη δραστηριότητα NSA στη χώρα


Ιούνιος 21, 2014.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού  του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι,  στο δημοσίευμα της εφημερίδας της Δανίας «Dagbladet Information», το οποίο δημοσιεύσαμε.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Γκρούεφσκι αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η χώρα του είναι υποχείριο της κατασκοπείας της NSA των ΗΠΑ.

Αρκέστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατέψει τους πολίτες της.

Το σχετικό έγγραφο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον πρώην πράκτορα της NSA, Σνόουντεν, σημειώνονται τα Σκόπια, ως «Μακεδονία», (με μεγάλη ικανοποίηση από τα Σκόπια), τα οποία  συμμετέχουν ως εταίρος  στην κατασκοπεία στο εσωτερικό της χώρας,  υπέρ των ΗΠΑ.

Ωστόσο,  ο Γκρούεφσκι είπε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων συμφώνησε με την εγκατάσταση του εξοπλισμού των υποκλοπών στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυό της, αλλά ζήτησε να εξαιρεθούν  οι πολίτες που ζουν στη χώρα...

«Κανένας πολίτης δεν είναι σίγουρος ότι οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου ή των τηλεπικοινωνιών δεν παρακολουθούνται από το ειδικό τμήμα της NSA.

Πάντως, ο ειδικός Βλαντίμιρ Πιβοβάροφ (φωτό), είπε ότι « η χώρα έχει καθορίσει αυστηρά τους κανόνες ελέγχου της χρήσης των συσκευών για την κατασκοπεία στη χώρα».
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η κατασκοπεία να γίνεται και καταχρηστικά.
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr