Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διευκολύνσεις στο Ισραήλ
Ιούλιος 21, 2014.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος- CHP, Veli Ağbaba, κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Εντογάν, να κλείσει την αντιπυραυλική ασπίδα στη βάση Kürecik στην επαρχία Μαλάτια, επισημαίνοντας ότι ο κύριος λόγος της εγκατάστασης των δορυφορικών κεραιών, στη βάση, είναι για την προστασία του Ισραήλ (και όχι για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν).


Για το θέμα αναφερθήκαμε στο άρθρο «Η Τουρκία παρέχει μυστικά δεδομένα στο Ισραήλ»

Σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στον τουρκικό τύπο, αναφέρει ο Veli Ağbaba απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό: « Εάν είναι ειλικρινής, τότε πρέπει να κλείσει τις εγκαταστάσεις αυτές».

Οι δηλώσεις του Ağbaba, ακολούθησαν  εκείνες του γενικού προέδρου του CHP,  Κεμάλ Κιλισντάρογλου, ο οποίος σε επίσκεψή του στη Σμύρνη προέβη σε έκκληση στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης,  λέγοντας: «Εάν ο Ερντογάν θέλει λύση στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, πρέπει να κλείσει αυτή τη βάση στο Kürecik στη Μαλάτια».

Μάλιστα, ο Ağbaba ισχυρίστηκε σε ομιλία του ότι «ο ρόλος της αντιπυραυλικής ασπίδας έχει συσταθεί στην περιοχή αυτήν όχι για να προστατεύσει την Τουρκία, αλλά τους ιμπεριαλιστές που ωθούν τον πόλεμο».

«Επί τριάμισι χρόνια που έγινε αυτή η εγκατάσταση, έχει χυθεί αίμα. Μας είπαν ότι η Συρία, το Ιράκ και το Ιράν θα γίνουν εχθροί της Τουρκίας. Όμως ο υπεύθυνος  για κάθε παιδί που σκοτώνεται και για κάθε αίμα που χύνεται στη Γάζα είναι το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», γράφει η πηγή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr