Η Δημοκρατία του Ντονέτσκ θα μηνύσει το Κίεβο




Ιούλιος 21, 2014.

Η διαχείριση του Ντονέτσκ, της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας, προτίθεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.


Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι ο απάνθρωπος πόλεμος από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις, όπως δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αντρέι Πουργκίν της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές της Δημοκρατίας, έχουν συλλέξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να κάνουν έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Πουργκίν, είπε ότι αν και προτάθηκε από τους εθελοντές μαχητές να ανασταλούν οι εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια της έρευνας  για την κατάρρευση του Μπόινγκ της Μαλαισίας, οι ουκρανικές δυνάμεις αρνήθηκαν την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου.

Επιπλέον δεν σταματούν τον βομβαρδισμό στην περιοχή, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους εμπειρογνώμονες να προβούν σε έρευνα για την τραγωδία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr