Σύριοι αντάρτες κατέφυγαν ένοπλοι στην Τουρκία για να σωθούν




Ιούλιος 23, 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τον δημοσιογράφο Ömer Ödemiş της εφημερίδα 'Yurt', στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία, ένοπλες ομάδες του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ, συγκρούσθηκαν με μαχητές ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας, ακριβώς απέναντι από το χωριό Beşaslan στην περιοχή του Ρεϊχανλί του Χατάι, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Οι μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης για να γλυτώσουν πέρασαν τα σύνορα και κατέφυγαν στο τουρκικό έδαφος μαζί με τον οπλισμό τους.

Οι τρομοκράτες του ΙΚΙΛ αφού κατέλαβαν το σύνολο των συνόρων,  κατά μήκος της επαρχίας Ρεϊχανλί, ύψωσαν τη σημαία τους για να δείξουν ότι έχουν την περιοχή υπό τον έλεγχό τους και ότι θα επιβάλουν στο φονταμενταλιστικό ισλαμικό δίκαιο της Σαρία, σε όποιον παραμείνει στην περιοχή.

Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν, ότι οι τρομοκράτες του ΙΚΙΛ μάχονται και στην περιοχή των συνόρων απέναντι από το Hacıpaşa στην περιοχή Altınözü του Χατάι με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις της περιοχής, που σήμερα έχουν κόκκινο συναγερμό για την προστασία του τουρκικού εδάφους, αναφέρει το δημοσίευμα.


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr