Η Ρωσία έχει τα ονόματα Ουκρανών στρατιωτικών που θανάτωσαν αμάχους




Ιούλιος 24, 2014.

Η εξεταστική επιτροπή (СК) της Ρωσίας έχει πληροφορίες για περισσότερα από 40 ονόματα Ουκρανών στρατιωτικών που κατηγορούνται για θανάτους αμάχων στην νοτιο-ανατολιτική Ουκρανία και για εγκλήματα πολέμου, αναφέρει το Itar Tass επικαλούμενο δήλωση του επικεφαλής της СК Αλεξάνταρ Μπαστρούκιν.


«Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου πεδίου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεων των δικαιωμάτων σε πόλεμο. Γνωστά σε εμάς είναι τα ονόματα περισσότερων από 40 Ουκρανών στρατιωτικών οι οποίοι υπηρετούν σε ταξιαρχία, σε τάγμα, ομάδες πυροβολικού καθώς και πιλότοι που ανέλαβαν να βομβαρδίζουν σε κατοικημένες περιοχές και ειρηνικούς οικισμούς στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής.

«Θα βρούμε όλους εκείνους που σχετίζονται με το θάνατο των αμάχων και τις παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και θα λάβουν αυτό που τους αξίζει.

«Η κυβέρνησή μας (θα διερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία) θα λειτουργήσει έως ότου δικασθούν όλοι οι ένοχοι για τα εγκλήματα που διαπράττουν κατά των ειρηνικών πολιτών της Ουκρανίας», δήλωσε κατηγορηματικά ο Μπαστρούκιν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr