Οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν καθοδήγηση του ΙΚΙΛ από Σ. Αραβία






Ιούλιος 18, 2014.

Η παλαιστινιακή εφημερίδα «Αλ Μανάρ» που εκδίδεται στην Ιερουσαλήμ, δημοσιεύει πληροφορίες από ένα άρθρο, στην βρετανική εφημερίδα Independent, του γνωστού αρθρογράφου Patrick Cockburn, «για το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην απόκτηση του βορείου Ιράκ από το ΙΚΙΛ».


Ο συντάκτης κάνει μνεία στοιχεία που άντλησε από συζήτηση του πρώην αξιωματούχου των σαουδικών μυστικών υπηρεσιών και πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν με τον διευθυντή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6) Sir Richard Billing Dearlove.
 
“Η μέρα δεν είναι μακριά που δεν θα υπομένουν άλλο τα εκατομμύρια των Σουνιτών Μουσουλμάνων τους Σιίτες», φέρεται να είπε ο Σαουδάραβας.

Ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία, ότι «οι τζιχαντιστικές οργανώσεις των Σουνιτών έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και από το Κατάρ και ότι οι αρχές των δύο χωρών έκαναν τα στραβά μάτια στην προώθηση του ΙΚΙΛ,  προκειμένου να επικρατήσουν οι Σουνίτες  επί των  Σιιτών στο Ιράκ.

[Προφανώς η Αλ Μανάραναφέρεται  στο άρθρο «Iraq crisis: How Saudi Arabia helped Isis take over the north of the country»]

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr