Αν. Ουκρανία: Στο Ντονέτσκ περιμένουν ένοπλοι τον ουκρανικό στρατό




Ιούλιος 7, 2014.

«Οι λαϊκές δυνάμεις της πολιτοφυλακής από τη Σλάβιανσκ έφθασαν στο Ντονέτσκ και ενισχύουν την αμυντική ικανότητα της πόλης και της γύρω περιοχής την οποία έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις την Νέας Ρωσίας και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των  δυνάμεων της χούντας του Κιέβου στην ‘επιχείρηση τιμωρίας’ κατά των αυτονομιστών», γράφει  το δημοσίευμα του Ντονέτσκ.


«Η χούντα προτίθεται να προβεί σε αποκλεισμό του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, Μιχαήλ Κοβάλ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή επίθεση του στρατού στις δύο αυτές πόλεις.

Την Κυριακή, 6 Ιουλίου, οι τιμωροί χτύπησαν τα περίχωρα του Λουγκάνσκ. Οι εκρήξεις ακούστηκαν πολύ έντονα μέσα στην πόλη.

Ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο του αρχηγού της πολιτοφυλακής Αλεξέι Μοζκόβογκο, αλλά δεν ήταν στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατάις του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίσκι, η πολιτιφυλακή θα έχει σύντομα τα δικά της αεροσκάφη.

«Πρόκειται για ένα αεροσκάφος SU-25 που βρίσκεται στα χέρια της πολιτοφυλακής και χρειάζεται επισκευή και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία», είπε ο Πλοτνίσκι.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων με το στρατό της Ουκρανίας, καταλήφθηκε ένα άρμα μάχης τύπου T-72 Ural,  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τους πολιτοφύλακες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ουκρανικά στρατεύματα σκότωσαν δικούς τους στρατιώτες που αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση της τιμωρίας των ρωσοφώνων.

Το έγκλημα αυτό συνέβη στο χωριό Σελίντοβο του Ντονέτσκ. Οι κληρωτοί στρατιώτες αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στις μάχες, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr