Διασπάστηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας





Ιούλιος 25, 2014.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) έλαβε την απόφαση με πρόσφατα  ξεχωριστά συνέδρια, να χωρισθεί σε δύο πολιτικά κόμματα, λόγω διαφορετικών ιδεολογικών θέσεων (φράξιες).


Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας, το οποίο κέρδισε αρκετούς ψήφους, στις δημοτικές εκλογές του 2014, μετά  την εκλογή υποψηφίων του στην ανατολική Τουρκία, πήρε την απόφαση να χωρισθεί σε δύο ξεχωριστά  πολιτικά κόμματα, αφού οι ομάδες στο εσωτερικό του κόμματος διαβλέπουν με διαφορετικό τρόπο το μέλλον του αριστερού κινήματος στη χώρα.

Οι δύο διαφορετικές ιδεολογικές ομάδες, οι οποίες είχαν συγκρουσθεί για την υποστήριξη υποψηφίων στις εκλογές,  αποφάσισαν να καταλήξουν  σε συμφωνία για τη διάσπαση.

 Η μία ομάδα θα φέρει την ονομασία «Κομμουνιστικό Κόμμα», η άλλη «Λαϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας» και θα αποτελέσουν δύο ξεχωριστές οντότητες.

Πιστεύεται, σημειώνει το δημοσίευμα,  ότι η κίνηση προέκυψε με τις διαφορές των απόψεων μεταξύ των δύο ομάδων, αφού διοργάνωσαν δύο ξεχωριστά συνέδρια για να συζητήσουν το μέλλον του αριστερού κινήματος στην Τουρκία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr