Διαδηλώσεις στην Κρήτη για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας





Ιούλιος 21, 2014.

Αθήνα.

Το Σάββατο, πολίτες, συνδικάτα και μέλη ΜΚΟ, έκλεισαν το δρόμο προς τη ναυτική βάση του NATO στη Σούδα, στο ελληνικό νησί της Κρήτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.


Οι ομάδες διαμαρτύρονταν για τη διαδικασία η οποία χορηγήθηκε από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) και δήλωσαν ότι θα παραμείνουν κοντά στη ναυτική βάση.

«Πιστεύουμε ότι η καταστροφή των χημικών όπλων στην περιοχή αποτελεί τεράστια απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον και το οικονομικό μοντέλο των ακτών της Μεσογείου, φαντασθείτε τι επιπτώσεις θα έχουν τα χημικά στη θάλασσα και τον αέρα», είπε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου, ότι  μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί μέσω της υδρόλυσης από το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray» το 15% των χημικών ουσιών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr