Σκόπια- Γκρούεφσκι: «Ορισμένες οργανώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά»




Ιούλιος 7, 2014.

Μετά από τις βίαιες διαμαρτυρίες των Αλβανών στα Σκόπια, όπου οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν την απελευθέρωση των ατόμων που καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη, για την υπόθεση της δολοφονίας των πέντε ατόμων, σλαβικής καταγωγής, το 2012, υπήρξε δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής «Gazeta Shqip», ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα και συγχρόνως  δήλωσε ότι «υπάρχουν ορισμένες οργανώσεις ή άτομα που τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά για να επιτύχουν τους στόχους τους».

«Αυτά τα άτομα που κάνουν αυτό το πράγμα, συνέχισε ο Γκρούεφσκι, ασφαλώς δεν εργάζονται για τα συμφέροντα της χώρας, ούτε των Αλβανών, ούτε όλων εκείνων που ζουν στο κράτος. Δεν εργάζονται ούτε προς το συμφέρον των χριστιανών ή των μουσουλμάνων. Ωστόσο, εμείς ως κράτος και ως αρχές, έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με αυτούς σε κάθε περίπτωση».

Ο Γκρούεφσκι σημείωσε ότι «οι διαδηλώσεις στις οποίες χρησιμοποιείται η βία, δεν μπορεί να υποστηριχθούν.  Μόνο οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι σε αρμονία με τη δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι το υπουργείο Εσωτερικών κάνει καλά τη δουλειά του και παραδέχθηκε ότι συζήτησε το θέμα με το συνεργάτη του στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον επικεφαλής του DUI, Αλί Αχμέτι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr