Η Μόσχα καταγγέλλει το Κίεβο ότι προσπαθεί να καταστρέψει αποδείξεις για το Boeing 777




Ιούλιος 31, 2014.

Η Ρωσία φοβάται ότι το Κίεβο προσπαθεί να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία που εκθέτουν το ρόλο της Ουκρανίας,  στη συντριβή του μαλαισιανού  Boeing 777 στην περιοχή του Ντονέτσκ.


Αυτό δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν.
Σύμφωνα με το Itar Tass, ο Τσούρκιν ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, είχε δώσει υπόσχεση  για τερματισμό των εχθροπραξιών σε μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων από την περιοχή της συντριβής, αλλά η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε, αφού οι Ουκρανοί αξιωματικοί έχουν ανακοινώσει μια νέα επιχείρηση για «καθάρισμα της περιοχής και απόκτησης ελέγχου της».

Ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, δήλωσε  ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το ψήφισμα 2166 του Συμβουλίου Ασφαλείας και έχουν εξαιρετικά ολέθριες συνέπειες για τη διεξαγωγή αντικειμενικής και αμερόληπτης διεθνούς εργασίας για την τραγωδία της μαλαισιανού Μπόινγκ.

Επίσης, ανέφερε ότι στις 28 Ιουλίου, η Ρωσία έχει προτείνει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να διαβάσουν την ανάλυση του ψηφίσματος 2166 για κατάπαυση του πυρός.
«Αλλά ορισμένα μέλη του Συμβουλίου δεν το έπραξαν, προφανώς γιατί αδιαφορούν για την αυστηρή τήρηση του ψηφίσματος ‘ περί πρόσκαιρης κατάπαυσης του πυρός σε εμπόλεμη περιοχή’», δήλωσε ο Τσούρκιν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr