Το NATO σχεδιάζει να κατασκευάσει μεγάλη βάση στην Πολωνία




Ιούλιος 25, 2014.

Το NATO εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας μεγάλης βάσης τροφοδότησης,  στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να έχει έτοιμη μια υποδομή για ενδεχόμενη απάντηση κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.


Η πρόταση έγινε από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή (OBC) του NATO στην Ευρώπη, Στρατηγό Philip Breedlove.

«Πιθανό σημείο για τη δημιουργία της βάσης είναι στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας στο λιμάνι της πολωνικής πόλης Szczecin [Σζκζετσίν]».

Ο στρατηγός Breedlove σχεδιάζει να τοποθετήσει στη βάση, σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η όσον το δυνατόν συντομότερη προμήθεια των στρατευμάτων μάχης του NATO σε περίπτωση κρίσης.

Το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές της Βορειαατλαντικής Συμμαχίας αναφέρει ότι το NATO «θα πρέπει να έχει έτοιμη υποδομή για περισσότερες εγγυήσεις σε Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία για την προώθηση των πόρων προς τα ανατολικά.

Αναμένεται, η δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης του NATO, στην Ανατολική Ευρώπη, θα συζητηθεί στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr