Το PKK προειδοποιεί την τουρκική κυβέρνηση για τη βοήθεια της, σε Τζιχαντιστές




Ιούλιος 13, 2014.

Η κουρδική τρομοκρατική οργάνωση- PKK, έχει προβεί σε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σχετικά με την υποστήριξη που παράσχει στις ομάδες των φονταμενταλιστών –Τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ.


Στην ανακοίνωση του PKK αναφέρει ότι η Διαδικασία Επίλυσης, μπορεί να τερματισθεί ένα συνεχισθούν οι επιθέσεις του ΙΚΙΛ στους Κούρδους του Ιράκ.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αναπόφευκτο η επανάσταση στην περιοχή του Ροτζάβα (βορειοανατολική Συρία) θα εξαπλωθεί και προς το βορρά (Τουρκία) και δεν θα υπάρξει τρόπος να εμποδιστεί», υποστήριξε το PKK.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν γράφει: «Προειδοποιούμε το κυβερνών κόμμα –AK, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική των τριών πιθήκων (Δεν βλέπω  κανένα κακό, δεν ακούω κανένα κακό, δεν μιλώ για κανένα κακό). 

Η διαδικασία επίλυσης δεν συνάδει με την υποστήριξη προς το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε». Αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί ούτε η κουρδική κοινότητα, ούτε το κίνημά μας. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποστηρίζει το ΙΚΙΛ ή θα ενεργήσει σύμφωνα με τη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr