Η Ελλάδα θα χάσει 180 εκατομμύρια από το ρωσικό εμπάργκο



Θα τα καρπωθούν οι Τούρκοι παραγωγοί




Αύγουστος 9, 2014.

Η Ελλάδα ενδέχεται να χάσει περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ  μέσα στο έτος από τον αποκλεισμό των εξαγωγών των γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Itar Tass, επικαλούμενο ελληνικό οικονομικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την Ελληνική Εθνική Ένωση Εξαγωγέων, το 2013 οι ελληνικές εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία ανήλθαν στα € 178 εκατομμύρια.

Οι παραδόσεις από την Ελλάδα προς τη Ρωσία φέτος, πριν από την απαγόρευση ήταν δραστικά μειωμένη.

Σύμφωνα με την Ένωση, η αξία των εξαγωγών από την Ελλάδα προς τη Ρωσία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, ήταν χαμηλότερο κατά 23,9 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ή €82,9 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας,  οι ελληνικές εξαγωγές  προς τη Ρωσία αντιπροσώπευαν  το 41,5 %, της  παραγωγής του γεωργικού τομέα.

Ο συνολικός όγκος των εξαγωγών της χώρας προς τη Ρωσία ανέρχεται στα € 406 εκατομμύρια, ενώ η Ρωσία και η Ουκρανία καταναλώνει περίπου το 18 τοις εκατό του συνόλου των εξαγόμενων φρούτων και λαχανικών, το 50% των φράουλων και σχεδόν το 25% των ροδάκινων φρέσκων και κονσερβοποιημένων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr