Η Ρωσία παρέδωσε στην Ουκρανία 63 στρατιώτες που διέσχισαν τα σύνορα




Αύγουστος 31, 2014.

Η Ρωσία επέστρεψε στην Ουκρανία 63 στρατιώτες που είχαν διασχίσει τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 27 Αυγούστου, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, υποστράτηγος Αλεξέι Ρογκοζίν.


«Παραδόθηκαν σε ουκρανικούς φορείς οι 63 Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν ζητήσει άσυλο στις 27 Αυγούστου στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε ο Ρογκοζίν.

Πρόσθεσε ότι όλοι τους διέμεναν σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στην περιοχή του Ροστόφ, όπου τους παρέχονταν η αναγκαία βοήθεια.

«Σήμερα, τα στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς, μετέφεραν τους Ουκρανούς στρατιώτες στο πολιτικό αεροδρόμιο του Μπέλγκοροντ και από εκεί οδηγήθηκαν με λεωφορεία προς το σημείο ελέγχου των συνόρων «Νεχοτέεβκα», όπου υπήρχαν μεταφορικά μέσα από την ουκρανική πλευρά» είπε ο  εκπρόσωπος του στρατού.

Προηγουμένως, η Υπηρεσία Φύλαξης των Συνόρων της Ρωσίας, στην περιοχή Ροστόφ, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει ανοίξει έναν διάδρομο διέλευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες που αναζητούσαν καταφύγιο.

Στη Νέα Ρωσία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.500 άμαχοι από την αρχή πολέμου
Από τον Απρίλιο του 2014, που οι αρχές του Κιέβου ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά της Ουκρανίας, κατά των δυσαρεστημένων κατοίκων της Νέας Ρωσίας από το πραξικοπηματικό καθεστώς της Ουκρανίας, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες πολίτες και τραυματίστηκαν πάνω από έξι χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σημειώνει το Ria Novosti.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr