Κοσσυφοπέδιο: Οι Μουσουλμάνοι ζητούν καθιέρωση Υπουργού Θρησκευμάτων




Αύγουστος 8, 2014.

Οι Μουσουλμάνοι του Κοσσυφοπεδίου ζητούν από την κυβέρνηση να δημιουργήσει Υπουργείο Θρησκευμάτων για να αμβλυνθούν οι εντάσεις μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών και να έχουν το δικαίωμα οι θρησκευτικοί ηγέτες,  να έχουν λόγο στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.


Αυτή είναι μια απαίτηση της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, την οποία έχει επαναλάβει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του KLAN Kosova TV.

Ο Ρεσούλ Ρετζέπι από τη μουσουλμανική κοινότητα, δήλωσε ότι το αίτημα αυτό έχει τεθεί επανειλημμένα στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας υπουργός ή τουλάχιστον ένα γραφείο στην κυβέρνηση για τις υποθέσεις των θρησκειών στο Κοσσυφοπέδιο», είπε στην τηλεόραση Klan.

Ο ίδιος θα επισημάνει ότι τα αιτήματα και οι θέσεις των μουσουλμάνων και των χριστιανών πρέπει να ακούγονται δημόσια σε όλο το λαό του Κοσσυφοπεδίου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr