Δέκα οκτώ Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν από την Χαμάς




Αύγουστος 23, 2014.

«Οι αρχές της Χαμάς διέπραξαν και πάλι μαζικές εκτελέσεις στη Λωρίδα της Γάζας», γράφει  το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού ‘7’.


Σύμφωνα με αναφορές, 18 άνθρωποι εκτελέστηκαν με όπλα, 12 στην περιοχή του Πανεπιστημίου Αλ Αζάρ και 6 μπροστά το τέμενος Αλ Ομάρι, στην πόλη της Γάζας μετά από συνοπτικές διαδικασίες, όπως σημειώνεται.

Οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από ανακοίνωση της Χαμάς, για μια ‘νέα παρτίδα’ υπόπτων στο αγώνα κατά της πολιτικής του Ισραήλ για στοχευμένες δολοφονίες, όπως έγινε αυτήν την εβδομάδα κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία ηγετικά στελέχη της στρατιωτικής πτέρυγας της ισλαμικής οργάνωσης.

Ανώτερο στέλεχος από πηγή ασφαλείας της Χαμάς, -γράφει το δημοσίευμα- δήλωσε ότι υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα «πνιγμού από λαιμό παραγόντων του εχθρού» για να αποτραπεί η διείσδυση στις μυστικές υπηρεσίες της Χαμάς.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις δεν λυπούνται για κάθε παράγοντα που συλλαμβάνεται προκειμένου να δικασθεί και να εφαρμοστεί η τιμωρία που του αξίζει.

Πριν από λίγες εβδομάδες, οι αξιωματούχοι της Χαμάς είχαν συλλάβει πάνω από 30 Παλαιστίνιους και τους έκλεισαν σε στρατόπεδο προσφύγων στη Shajai'ya, στα ανατολικά της Γάζας. Δύο από αυτούς θεωρήθηκαν πράκτορες του Ισραήλ.  Η τύχη των ανθρώπων αυτών είναι αβέβαιη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr